miércoles, 11 de abril de 2012

Ciudadanos sin ojos por culpa de las balas de goma de los Mossos d'esquadra

Manifiesto (en catalán) de ciudadanos hartos de las pelotas de goma, que ya han sacado varios ojos a jovenes este año, como vereis en el siguiente vídeo, que salen dichos chicos con un solo ojo. Y resulta que estos chicos no pueden denunciar a los mossos d'esquadra que fueron, ya que incumplen la normativa vigente desde el 2008 de ir con la placa identificativa. Pues bien señores policias (mossos), si no hay placa, como se que es usted un policia, porque un policia hace cumplir la ley, no la desobedece. Ustedes reparten ostias, balas de goma, gasean y todo incumpliendo la ley. Basta ya!!

Marc

----------------------------------------------------------------------------------------------

 

Manifest

Som un grup de ciutadans que viuen, treballen i estudien a Catalunya.

El present manifest vol ser el primer pas d’ una campanya per demanar l’ abolició dels projectils de goma que utilitza la policia autonòmica catalana, els Mossos d’Esquadra. Hem pres aquesta decisió després d’haver estat testimonis de l’enèsima lesió permanent provocada per aquesta arma a un ciutadà innocent.

La dotació de projectils de goma dels Mossos d’ Esquadra, d’ un pes de 90gr. i capaços d’arribar a una velocitat de més de 200m/s (més de 720 km/hora) són considerats pel protocol tècnic intern com a armes “less-letal”, és a dir, “menys letals”. L’ evidència però, demostra que poden causar danys permanents als òrgans vitals, i a més són difícilment controlables.

Limitant-nos a un sol exemple i deixant de banda altres tipus de lesions, a Espanya són 23 les persones que han perdut un ull des de 1990 fins avui, a causa d’ aquests projectils. Per tant, el terme “menys letal” ha de ser definitivament considerat inadequat, perquè donat el potencial destructiu d’ aquestes armes no garanteix la seguretat dels ciutadans, sinó que provoca un risc de vida.

A la ciutat de Barcelona, l’ any passat, tres nois van perdre l’ ull a causa de l’ impacte d’una bala de goma. Un altre va estar ingressat a la UCI durant una setmana, amb un traumatisme cardiopulmonar, tement per la seva vida. El juliol d’ aquest any un altre noi ha perdut l’ ull dret mentre era entre les taules d’ un bar, juntament amb moltes altres persones innocents. A aquests casos s’ hi afegeixen molts altres de diverses gravetats.

Barcelona, ciutat que té com a valors fonamentals la inclusió, la tolerància i la participació, demana un canvi: abans que aquesta arma faci danys encara més greus, diem prou amb els projectils de goma i en demanem la seva abolició, com ja ha succeït a molts altres països.

Demanem a totes les democràtiques i democràtics de Catalunya d’activar-se per demanar la prohibició de les bales de goma i d’unir-se a la nostra campanya d’informació i mobilització per dir NO a les bales de goma i NO a la repressió de la democràcia, per tal que no hi hagi més ulls cegats per la violència.

STOP a les bales de goma usades per part de la policia!

Pel dret a manifestar la pròpia llibertat en democràcia.

Per la seguretat dels ciutadans.


projectils disparats a persones pacíficament reunides en manifestació a la plaça Catalunya el 27 de Maig 2011
projectils disparats a persones pacíficament reunides en manifestació a la plaça Catalunya el 27 de Maig 2011


No hay comentarios:

Publicar un comentario