jueves, 27 de octubre de 2011

Pista de hielo en Barcelona

Xavier Trias encarrega una pista de gel per a impedir una nova acampada a plaça Catalunya

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/xavier-trias-encarrega-una-pista-de-gel-impedir-una-nova-acampada-placa-catalunya
  • Pista de gel a Girona l'any passat. Pista de gel a Girona l'any passat.
  • A Palafrugell també hi van instal·lar una pista de patinatge.
L'ajuntament de Barcelona ha ideat una estratègia per evitar que el moviment del 15-M torni a acampar a la plaça Catalunya durant la campanya comercial prèvia a les festes de Nadal. En un parell de reunions restringides que han tingut lloc durant el mes d'octubre, els representants dels grans establiments comercials ubicats als entorns de la plaça Catalunya, i en especial El Corte Inglés, van manifestar la seva preocupació davant d'una hipotètica reocupació d'indignades al centre de la ciutat durant les dates en que més febre consumista hi ha en aquests eixos comercials.
En una de les trobades, on hi era present el mateix alcalde Xavier Trias, el cap de la guàrdia urbana i l’intendent dels mossos d'esquadra, es va posar sobre la taula la possibilitat d'ocupar la plaça Catalunya abans que ho fessin els indignats, i una de les idees que més suports va sumar va ser la d'instal•lar una gran pista de patinatge sobre gel al bell mig del centre neuràlgic de la ciutat, emulant així algunes places emblemàtiques de països com Suècia o Noruega, això sí, amb un clima mediterrani.
La instal•lació tindria uns 500 metres quadrats de superfície patinable i comptaria amb una carpa climatitzada pel descans i barres pel consum de begudes ben temperades. El cost del sistema de refrigeració per a una instal•lació artificial d'aquestes dimensions serà enorme, i en aquests moments el consistori està aplegant recursos econòmics provinents de diversos patrocinadors per tal de fer-ho possible. Tots els tràmits en aquest sentit s'estan accelerant des del passat dissabte 22 d'octubre, després que l'assemblea del 15-M que es va celebrar al vestíbul de l'estació de Renfe de la plaça Catalunya anunciés la creació d'una comissió d'estudi per evaluar una possible reacampada indignada a partir de la segona setmana de novembre.

Instal•lacions polèmiques
Ecologistes en Acció i el grup ecologista Les Agulles ja van emetre l’any passat un comunicat denunciant la proliferació d’aquestes instal•lacions de gel a l’aire lliure a diversos municipis del Baix Llobregat com ara Gavà o Castelldefels. Segons denuncien les entitats ecologistes, i a partir del consum teòric facilitat per la web "World Wide Ice Professionals", la despesa energètica és de 28 kwh per cada m2 i cada mes de funcionament. Això per a una pista de 350m2 –és el cas de l’any passat a Gavà– dóna un total de 11.760 kwh, que seria l’equivalent al consum mig d’unes 39 vivendes unifamiliars durant tot un mes. Tenint en compte que l’electricitat generada ho és a partir d’un grup electrògen de gas-oil, tota l’energia per a la pista de gel prové directament de cremar combustibles fòssils. En aquest cas, els 11.760 kwh equivaldrien a unes 11 tones de CO2 emeses a l’atmosfera per la instal•lació, en una estimació molt moderada. Segons Les Agulles, tot plegat és contradictori amb les polítiques de mínima despesa en la iluminació nadalenca promogudes els últims anys pels consistoris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario